- - -

8 feb. 2010

MORISCOS ELS VALENCIANS OBLIDATS (48 min)

Un documental de Sergi Tarín, Vicent Peris i Esther Albert.

Amb la producció executiva de Juli Esteve.

El setembre de 1609, un de cada tres valencians foren expulsats de les terres dels seus avantpassats cap a un exili del qual ja no tornarien. Eren els moriscos, els valencians musulmans descendents dels antics pobladors, la civilització derrotada per Jaume I i extirpada fa quatre segles en nom del catolicisme i de la Corona espanyola. Esta és la seua història, una memòria ben antiga reconstruïda des de l’oblit.
Amb el testimoni dels principals experts i les imatges de l’herència morisca gravades a les comarques valencianes i a Tunísia, on arrelaren molts dels que patiren aquella gran neteja ètnica.
Aplaudit per entesos i profans i seleccionat per a la secció oficial del Festival Inquiet de cinema en valencià.

Preu: 14 euros més despeses d’enviament.

Fes la comanda al 96 3347029 o al email info@infotelevisio.com dient-nos els teus nom i cognoms, DNI, adreça i un telèfon de contacte

0 commentaires :

Publicar un comentario

Libros

__

Statistics

free counters

License

Licence Creative Commons Los Moriscos De Túnez de http://moriscostunez.blogspot.com est mis à disposition selon les termes de la licence Creative Commons Attribution - Pas d’Utilisation Commerciale 3.0 non transposé.

NB: Los trabajos son responsabilidad de los autores y su contenido no representa necesariamente la opinión de Los Moriscos De Túnez--- المواد المنشورة لا تعبر بالضرورة عن رأي الموريسكيون في تونس

Copyright © Los Moriscos De Túnez الموريسكيون في تونس | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com